Zoeken in deze blog

Powered By Blogger

zondag 16 mei 2010

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag


Enig idee waarom de verjaardagskalender in talloze gezinnen op de wc hangt? Heel simpel - om vaak gezien te worden, zodat je de verjaardag van tante Georgina of de trouwdag van je ouders niet vergeet.

Hetzelfde principe geldt trouwens voor de huishoudkalender. Kies een plaats waar je vaak staat en de kans groot is dat je hem ziet, bijvoorbeeld naast de koelkast. Een vluchtige blik kan genoeg zijn: was er vandaag nog iets dat moest gebeuren?

Wie gaat voor het attente imago en verjaardagskaarten wil sturen, kiest daarvoor een eigen systeem. Houd je van online kaarten, maak dan een keuze uit de e-card aanbieders en vul daar een digitale verjaardagskalender in. De reminder komt dan per mail naar je toe (als Hyves je er al niet op heeft gewezen). Natuurlijk kun je ook kiezen voor een generieke website, zoals www.verjaardagskalender.nl.

Ben je niet zo van de online felicitaties, koop dan een stapeltje kaarten en postzegels - dan zit je voorlopig niet zonder. Voor het overzicht kun je volstaan met een ‘echte’ kalender van papier.
Vul je kalender één keer goed in, met voor- en achternaam en geboortejaar. Zo mis je geen bijzondere mijlpalen, en stuur je geen Winnie de Poeh-kaart naar je nichtje van dertien. Hang hem vlakbij je huishoudkalender. Ben je bang dat je niet zult kijken? Loop hem dan eens per maand door, en schrijf op je huishoudkalender ‘kaart Esther’ op de dag vóórdat ze jarig is.

Dat kaartje is snel genoeg geschreven. Merk je dat je er toch te weinig tijd voor neemt? Ga er dan een keer voor zitten en schrijf verjaardagskaarten vooruit, voor een aantal weken bijvoorbeeld. Dan liggen ze klaar en hoef je ze alleen nog maar in de brievenbus te mikken als het zo ver is. Klaar!

1 opmerking:

  1. Ben toch zooo blij om te lezen dat je mijn verjaardag in elk geval niet vergeet :-)

    BeantwoordenVerwijderen