Zoeken in deze blog

Powered By Blogger

woensdag 27 april 2011

De secretaresse is niet meer

Secretaresses die steno gebruiken zijn nog een zeldzaamheid; in elk geval leggen ze het ruimschoots af tegen het aantal secretaresses dat notuleert met de laptop.

Zo verandert er wel meer in dit vakgebied, zeker ook doordat overheid en bedrijfsleven steeds meer doordrenkt raken van Het Nieuwe Werken.

Samen met een collega van Het Betere Werken ontwikkel ik een nieuwe variant op de trainingen Het Betere Werken (HBW) die we al geven: HBW voor managementondersteuners. Want hoe ga je om met een manager die het grootste deel van zijn of haar werkdag niet meer op een vaste plek te vinden is? Die zelf afspraken maakt, zaken afhandelt zonder jouw tussenkomst en geen stapel papierwerk wil voor die tweewekelijkse boardmeeting, maar gewoon een iPad die op tijd gesynchroniseerd is? De wereld van de secretaresse verandert ingrijpend.

'Niet naar het werk, maar aan het werk' is een bekende omschrijving van HNW. Voor managementondersteuners wordt dat 'niet werken voor, maar werken met'. In de nieuwe training gaan we daar uitgebreid op in: hoe doe je dat als managementondersteuner, slimmer werken in een digitaler wordende wereld?

Op 25 en 26 mei sta ik met een collega van Het Betere Werken op de Secretary Business Days in Den Bosch. Interesse om ook te komen? Registreer je gratis via deze link!

Beeld: mpujals

Geen opmerkingen:

Een reactie posten