Zoeken in deze blog

Powered By Blogger

dinsdag 22 maart 2011

Druk in je hoofd


Ieder mens kent drukke tijden. Waarin je hoofd soms overstroomt van gedachten, acties, dingen die je wilt onthouden of juist vergeten. Wat te doen aan een druk hoofd? Drie tips die je hoofd meer lucht geven.

Schrijf op waar je aan denkt; maak je hoofd leeg. Een dagboek is meteen weer een hele stap, maar schrijf op wat er in je hoofd rondmaalt. Gebruik je hoofd om te denken, niet om te onthouden wat je nog moet doen. Komt er ook op andere plekken van alles in je op? Leg een schrijfblokje op je nachtkastje, in de badkamer, keuken... Wat dan ook.

Verzamel wat je allemaal opschrijft en geef het een plek in tijd en ruimte. Je moeder bellen? Schrijf het op de kalender (eentje die je regelmatig ziet!). Administratieve klusjes? Maak een lijstje, leg het naast je computer en ga er vanavond een half uur voor zitten. Grotere klussen die met je werk te maken hebben? Kijk in je agenda wanneer je die gaat doen, of wanneer je er in elk geval een begin mee maakt. Zet ze op je actielijst. Boodschappen, huishoudelijke taken? Bepaal wie het gaat doen en wanneer, of wat er nog voor nodig is voordat het gebeurt.

Luister naar wat er in je hoofd omgaat en 'trek het los', waar dat nodig is. Vaak draait er iets in een kringetje rond, of blijf je ergens over piekeren, zonder er iets aan te dóen. Twijfel je over een besluit? Dat is niet erg, zo lang je maar een beeld hebt wanneer je een knoop gaat doorhakken. Het is prima om een paar uur te sudderen over de beste beelden voor die belangrijke presentatie. Het niet OK om datzelfde te doen over de tekst van een e-mail aan je collega.


Beeld: mrzestyness

Geen opmerkingen:

Een reactie posten