Zoeken in deze blog

Powered By Blogger

woensdag 22 december 2010

Drie gouden regels over spullen bewaren

Bewaren of weggooien? Voor veel mensen blijft het een dilemma... De kerstvakantie is een mooie tijd om eens kritisch rond te kijken in je huis of kantoor en na te denken over wat je wilt met je spullen.

Drie gouden regels over het bewaren van spullen:

1. Bewaar dichtbij wat je vaak nodig hebt, en ver weg wat je niet zo vaak nodig hebt.Je kinderboeken wil je misschien bewaren, maar kunnen best naar zolder toe – ze hoeven niet binnen handbereik te zijn. Andere dingen misschien wel, zoals enveloppen en postzegels voor wie veel postverkeer heeft. En kantoorartikelen: pennen, nietmachine, post its en paperclips.

2. Vraag jezelf af waarom je iets wilt bewaren.Ga je dit echt gebruiken (nu of in de afzienbare toekomst)? Ga je dit herlezen (nu of in de afzienbare toekomst)? Als je enige argument is dat het zonde is om weg te gooien, kun je ook kijken of je het kunt verkopen op Marktplaats.nl, of naar de kringloop brengen. Dingen waar stof op komen zijn een duidelijke kandidaat hiervoor!

3. Bewaar dingen op de plek waar je ze gebruikt. Denk na over waar je iets gebruikt en zorg dat je spullen daar ook kunt vinden.
Toiletspullen kunnen in de badkamer, maar ook in een mandje naast je bed, als dat er voor zorgt dat je wel je tanden gaat flossen. Wat je nog wilt lezen, gaat naast je bed of naar beneden om in de woonkamer te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten