Zoeken in deze blog

Powered By Blogger

woensdag 28 april 2010

Binnenlopen op de vrijmarkt


Eén op de vijf Nederlanders wil graag binnenlopen op de Vrijmarkt, bericht RTL nieuws (http://bit.ly/aA8A1L). En men verwacht ongeveer 86 euro te verdienen. Natuurlijk altijd meegenomen, maar waar je het meeste van profiteert is de ruimte in je huis. En in je hoofd.

Ook in ons huis is de bezem er vandaag weer eens flink doorgegaan. Oudste wil graag geld verdienen en gaat kritisch door zijn lades en bakken: wat kan er weg? Pokémon, ooit een diepteinvestering geweest, van kaarten tot figuurtjes - het boeit hem nog nauwelijks. Alles bijelkaar geveegd, geprijsd en klaargezet.

Vooral voor kinderen is de Vrijmarkt een aantrekkelijk moment om zelf geld te verdienen met spullen waar ze niet meer mee spelen. Je kunt ze stimuleren om er iets mee te doen, zelfs al hebben ze geen enorm aantrekkelijke waar: laat ze deze dingen inpakken in krantenpapier en er een grabbelton van maken. Grabbelen voor tien cent! Dat levert vast wel iets op. In het verlengde daarvan ligt het limonadekraampje, altijd een succesnummer... Limonade voor 20 cent. Bak er koekjes bij, om het assortiment compleet te maken.

Grootste gevaar? Tien euro verdienen, en met een tas vol ter waarde van twaalf euro weer thuiskomen... Maar hoe dan ook, een leuke dag gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten